James Randi inntok Samfundet

James Randi

«Livsfarlig kvakksalveri», kaller han alternativ medisin. Skeptikeren James Randi dro til Norge for å lange ut mot healere, mystikere og engleskoler.

Jeg og et par karer fra Student-TV møtte Randi før han dro til Samfundet. Den gamle, koselige mannen har viet store deler av livet sitt til å avsløre svindlere, homeopater, snåsamenn og healere.

Her ligger en artikkel om ham som jeg skrev for Studenttorget.

Student-TV fikk gjort et lengre intervju med mannen. Dette legges snart ut på stv.no. Imellomtiden er foredraget hans tilgjengelig her i sin fulle lengde.

Det viste seg at Randi er en morsom og kjempeintersant kar. Samtidig holder han seg så ydmyk som det er mulig når han snakker om alternativ behandling og Uri Geller. Det selverklærte mediet Monica Haugen inntok talerstolen på Samfundet og utfordret ham til å bevise at det ikke er mulig å snakke med døde. En klassisk variasjon av Russels tekanne.  Randi avslo høflig utfrodringen.

Haugen opererer forøvrig i Trondheim. For 800 kroner i timen leser hun fremtiden din eller kontakter dine døde slektninger.

Reklamer