Blodig åpning av UKA

Da UKA 09 ble åpnet med konsert og høytidelig avduking av navn, var jeg på plass for å filme for Student-TV. Åpningen ble en del villere enn jeg hadde trodd. Fyrverkeri lyste opp himmelen, flammeslukere rapet flammer foran Samfundet, og en blødende konferansier ble kjørt til sykehuset.

Det var under promenadekonserten i Dødens Dal en konferansier tok en samekniv for å vise publikum hvordan man åpner flasker i Kautokeino. Sekunder senere måtte han trekke seg fra arrangementet og dra til sykehuset. Konserten fortsatte imidlertid, og etter hvert trakk forsamlingen ned til Studentersamfundet for å overvære avdukingen av det offisielle navnet på UKA-09: Skabaré.

I følge Torgeir Ødegården, sjef for festivalen som tidligere var kjent som UKA-09, har navnet tre betydninger:

– Den første er at den spiller på ordet «cabaret», forestillingsformen kjent fra blant annet Paris. Den andre betydningen er kanskje den viktigste; den spiller på at vi hele tiden utsetter ting. «Vi ska´bare.» Det er kanskje særlig aktuelt for oss studenter. Den siste betydningen er noe jeg har kommet frem til selv. Det ligner på ordet «skarabe», billen som var hellig i gammel egyptisk mytologi.

Videoen er laget for Student-TV.

Reklamer