Trusseldømt politiker benekter nazi-forbindelse

Reklameplakat Norgespatriotene har hengt opp.   Foto: Leif via flickr.com.

Reklameplakat Norgespatriotene har hengt opp. Foto: Leif via flickr.com.

Øyvind Heian er leder for Norgespatriotene, et nystartet parti som vil stille til neste stortingsvalg. Media har Heian til nazisme, og han har flere ganger blitt anmeldt og dømt for trusler.

– Vi ønsker et Norge for nordmenn. Problemet i dag er at innvandring ikke fungerer. Få er villige til å tilpasse seg et nytt land, men henger heller med sine egne. Det ser vi også på nordmenn som reiser til Spania, sier han.

Syk demonisering

Stemmen til Heian er rolig og avslappet, og han snakker mye når han får sjansen til å uttale seg fritt. Uten at vi behøver å spørre kommer han selv inn på bakgrunnen for en av anmeldelsene av ham. Han forteller at politiet hadde trakassert ham på grunn av hans forhold med den kjente ekstremnasjonalisten Tore Tvedt, og besøkt ham hjemme. Da Heian forsøkte å jage dem oppfattet de ham som truende og anmeldte ham. Politiets versjon er at han truet de med en hagle da de kom for å kontakte en av Heians leieboere, som var mistenkt for å mishandle en 15 år gammel jente.

Heian er oppgitt over at media automatisk godtok politiets versjon av saken, men forstår at ”nynazistisk hagledesperado” er en tiltrekkende overskrift. Det tidligere Vigridmedlemmet er lei av at journalister vinkler ting slik de selv vil. Han kjenner seg ikke igjen i medias beskrivelse av ham selv som nynazist. Heian hevder han mener alle mennesker er like mye verdt, uten at media vil sitere ham på det. Han føler seg spesielt uthengt i You Tube-videoen Vigrid: Det siste oppgjør der Heian og Norgespatriotene knyttes til Vigrid og barnepornografi. – Det er sykt at det er lov til å demonisere på den måten, sier han.

Medskyldig i voldtekt

– De bruker skitne triks, lyver og manipulerer, påstår Heian. Han mener norske media generelt er subjektive og utviser dårlig journalistisk håndverk i sin omtale av Norgespatriotene og ham selv. SOS Rasisme har flere ganger referert negativt til Heian på sine nettsider. Han mener informasjonen om ham er ukorrekt, og sier det er bemerkelsesverdig at de kan komme med slike påstander uten å bli straffet for det. På sin egen nettside kaller han Jens Stoltenberg medskyldig i utlendingers voldtekt av norske jenter, og tar til orde for en innvandringspolitikk basert på etnisitet.

Reklamer